Àmbits de treball


:: Formació i participació.

Un dels eixos fonamentals per aconseguir la igualtat és la formació i sensibilització a diferents col·lectius i organitzacions. Treballem per oferir una proposta formativa de qualitat per millorar la capacitació tècnica i professional (personal tècnic i polític de les administracions i membres de les entitats) i la divulgació, sensibilització i dinamització en qüestions de gènere.


:: Anàlisi i intervenció.

Contemplem propostes metodològiques que integren totes les fases d’elaboració de les polítiques públiques, aportant eines que permeten treballar la visualització de les subordinacions de gènere i alhora planificar polítiques encaminades a aconseguir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.
Així, hem desenvolupat Auditories de Gènere, Plans d’Igualtat d’Oportunitats, i Avaluació de Plans en diferents municipis de la província de Barcelona i a tota Catalunya.


:: Prevenció de violències.

Treballem des de l’any 2003 en la prevenció de les conductes abusives i de la violència (especialment de gènere), i en aquesta línia desenvolupem tallers, seminaris i xerrades per ajudar a visualitzar i a prendre consciència de les diverses manifestacions de violència en les relacions personals quotidianes.


:: Informació i atenció.

Enntenem que la intervenció amb les dones ha de tenir una base comunitària on, a més de l’atenció individual, siguin fonamentals el treball en xarxa, la sensibilització, la dinamització i la participació social.

Per tant, considerem necessàries la creació i desenvolupament de serveis d’informació i atenció a les dones. Serveis accessibles i de proximitat per a totes les dones del la comunitat (ciutat, poble, districte, barri) i un espai de referència, tant per a les dones com per als altres recursos i serveis territorials.


:: Programes Europeus i Internacionals.
Des de l’any 2003, Espais participem en projectes europeus d’intercanvi de metodologies de formació en gènere i de bones pràctiques. Entenem que conèixer altres realitats, intercanviar aprenentatges i reflexionar i compartir coneixements enriqueixen la nostra tasca.

Bàsicament, treballem en dos línies. La primera l’intercanvi de metodologies de formació i la creació de nous recursos en aquest camp. I la segona, el reconeixement i l’impuls de la figura professional de l’agent per a la igualtat d’oportunitats (AIO) al continent.

0 Comments:

Post a Comment